
Eğitim ve Öğrenci Koçluğu Eğitimi Ve Sertifikası Kursu Nedir ?
İletişim: (0312) 433 83 20
Eğitim ve öğrenci koçluğu öğrencilerin kendi potansiyellerini tanımasını sağlayıp, bu potansiyeli ortaya çıkaran koçluk modelidir. Eğitim koçunun temel amacı öğrencinin gelişmesine yardımcı olmaktır. Rehberlik durumu ise öğrencilerin kendi istekleri doğrultusunda sağlanan görüşmelerdir. Bu sistem içerisinde gelişimi sağlamak isteyen taraf öğrenci olmalıdır
Hayatımızın neredeyse tamamı formal ve informal olarak eğitimlerden oluşmaktadır. İnformal/Plansız eğitim çevresel koşullar içinde kendiliğinden gelişen bir süreç iken formal/planlı eğitim belli bir yeri, amacı ve programı olan eğitimdir. Bu programlar ve amaçlar işinin ehli uzmanlar tarafından hazırlansa da 12 yıllık zorunlu eğitimi kapsayan süreçte oluşturulmuş bu programlar tek tiptir. Oysa her çocuk özeldir. Bu programlar içinde yöntem ve kapsamlar her çocuk için aynı olmayabilir. Bunun yanında12 yıllık biçimsel eğitim döneminde çocuklar belli dönemlerden geçmektedirler. Henüz çevresini yeni tanıdığı orta çocukluk dönemi, çeşitli kimlik karmaşası yaşadığı ebeveynlerinden bağımsızlaşmaya ve genç olmaya başladığı ergenlik dönemi. Bu dönemlerde çocuk hem fiziksel hem de duygusal değişimler yaşar doğrudan yaşadığı bu değişimler yanında evlenme, boşanma, ölüm, akran ilişkileri gibi dolaylı yoldan etkilendiği değişimlerde vardır. Tüm bu değişim ve gelişimler öğrencilik hayatına yansıyacaktır. Eğitim sürecinde motivasyonu düşebilir, ders çalışmaya istekli olmayabilir, hedefine ulaşmada zorluk yaşayabilir, sorumluluk almaktan kaçınabilir ve problemleri ile baş edemeyebilir. Tüm formel eğitim süreci uzmanlar tarafından hazırlanırken sizde kişiye göre eğitim planlayıcısı olarak 100 saatlik eğitim/öğrenci koçluğu eğitimimize katılarak bu alanda analitik düşünme becerilerinizi geliştirebilir ve sertifikalınız ile eğitim/öğrenci koçu olarak adınızı duyurabilirsiniz.
Eğitim koçluğu sayesinde kısa bir süre içerisinde hayatınıza yeni bir boyut kazandırma ve mesleki bağlamda da mucizevi bir gelişim sağlama imkânını elde edebilirsiniz. Sistem özelliklerine bakıldığı zaman eğitim koçluğunun danışan kişiler üzerinde ne derece net bir etkisinin olduğu da görülmektedir. Bu harika sertifika programı hem direkt olarak terim ve teknik bağlamında hem de uygulama alanında donanımlı bir eğitim vermektedir.
Eğitim Koçluğu Temel Amaçları Nelerdir?
Eğitim koçluğu kapsamında kişilerin odak noktaları şunlar olacaktır;
Bu eğitimin hem teorik hem de uygulamalı olarak sunulması elde edilecek olan yetkinliği bir kademe daha artıracak olan hususlar arasında kendini göstermektedir. Eğitim koçluğu sayesinde öğretmenlerin, psikologların ve diğer tüm insan ilişkileri ile iç içe olan kişilerin iş sahasında başarısının kademe kademe artış sağlayacağının da belirtilmesi gerekir.
Motivasyon En Temel Nokta!
Kişilerin hayata karşı motivasyonlarının sürekli olarak en yüksek seviyede olması en temel hususlar arasında kendini göstermektedir. Motivasyonun bu derece yüksek seviyede olması sayesinde eğitim alanında çok daha başarılı ve sorunsuz bir yapıya adım atma imkânını yakalayabilirsiniz. Motivasyon en temel noktaların başında geliyor.
Koçluğu yapmaya niyet eden kişilerin hem kendi motivasyonunu hem de kendilerine danışan kişinin motivasyonunu yüksek seviyede tutmaya devam etmesi gerekmektedir. Ancak bu şekilde harekete geçmekte sıkıntı yaşayan kişilerin hayatında küçük dokunuşlar ile büyük farklılıklar ortaya koymanın tadını çıkarabilirsiniz. Motivasyon, harekete geçme ve hedef belirleme ancak kişilerin hayatta gerçek hedeflerinin belirlenmesi ile mümkün olur!
Konunun Uzmanları ile İletişime Geçin!
Eğitim koçluğu sayesinde en kısa süre içerisinde konunun uzmanlarından bizzat destek alma imkânını elde edebilirsiniz. Konunun uzmanları sayesinde iletişim adımlarını tamamlayarak hem iş hayatınızda kendinize yeni biri kapı aralayabilir hem de kendi hayatınızda bu yöntemleri uygulayarak verimliliği çok daha yüksek biri seviyeye çekebilirsiniz.
Neler Öğreneceksiniz
Başarı
Zihin Yapısı
Swot Analizi
Program Oluşturma ve Sınav Hazırlıkları
Etkili Çalışma Teknikleri
Etkili Öğrenme
Öğrenme İle ilgili Temel Bilgiler
Öğrenme ve Öğretme Süreci
Stres Yönetimi ve Sınav Kaygısı
Eğitimdeki Öğrencilerin Dönem Özellikleri
Etkili Öğrenme İçin Gerekenler
Etkili ve Verimli Çalışma Yöntemleri
Etkin Çalışma
Hedef Belirlemenin Önemi
Hedeflerle İlgili Doğru Adımlar
Öğrencilerin İnanç Kalıpları ve Değerleri
Öğrencinin Öğrenme Biçimleri
Öğrencinin Mantıksal Algı Boyutları
Motivasyon
Gereksinimler
Kimlik Fotokopisi